Train, Set & Match

Dé perfecte training…

om jouw tennis performance te versterken, waarbij je wordt uitgedaagd om alles uit jezelf te halen!  
Je gaat trainen onder begeleiding van een deskundige trainer die jou een gevarieerde training geeft, waarbij grenzen verlegd gaan worden! De trainer traint en coacht je op de juiste uitvoering en past het geheel aan op jouw niveau.  
Tennis daagt je uit 
Tennis is één van de populairste en meeste beoefende sporten ter wereld. Tennis wordt gekenmerkt door afwisselend hoge-intensiteitsacties en lage-intensiteitsfasen waarbij de speler moet hardlopen, stoppen, van richting veranderen en springen. Maar het vraagt ook om aandacht, tactisch denkvermogen, (reactie)snelheid, kracht en flexibiliteit. Fit zijn, is voor een tennisser dus heel belangrijk om blessures te voorkomen en het juiste uithoudingsvermogen voor elke vorm van prestatie te garanderen.  

High Intensity Interval Training (HIIT)

Train, Set & Match is een vorm van “high intensity interval training” (HIIT), waarbij er getraind wordt met alleen jouw eigen lichaamsgewicht. Dit wordt als weerstand gebruikt om tegen de zwaartekracht in te trainen. HIIT kenmerkt zich door cardiovasculaire training met korte periodes van intensieve training en met minder intense herstelperiodes. Jouw uithoudingsvermogen wordt vergroot en het verlaagt jouw hartslag en vergroot de zuurstofopname na een training of wedstrijd.

 

Een Train, Set & Match training duurt 60 minuten met een opbouw bestaande uit een warming-up, HIIT training en een cooling down. De intensiteit van de HIIT is afhankelijk van jouw niveau. 
Tennis baan buiten
tulip sportmedisch centrum
Tennisbaan

Nieuwe neurologische connecties

Afhankelijk van de bewegingen, worden jouw spieren op een zeer complexe manier aangestuurd. Hierdoor spreek je veel verschillende spiergroepen aan, waarmee je ze traint. Hoe vaker je traint en je oefeningen varieert, hoe beter je hele lichaam zich aanpast. Je wordt soepeler omdat je je spieren, pezen, gewrichtskapsels en banden op verschillende manieren gaat gebruiken. Na verloop van tijd verbetert dit niet alleen je kracht, maar ook jouw uithoudingsvermogen, coördinatie, mobiliteit en snelheid! Ook je dagelijkse bewegingen zullen verbeteren. Ze worden “zuiniger”. Bovendien zal je het steeds gemakkelijker vinden om nieuwe, complexere bewegingen uit te voerendaardoor kan je jouw grenzen gaan verleggen! 

 

Dit zijn trainingsactiviteiten die nieuwe neurologische connecties zullen aanleggen en op die manier een continue ontwikkeling van de hersenen en het lichaam bevorderen. Kenmerken die zowel fysiek als mentaal ook bij het tennissen voorkomen. En vanwege de kenmerken van tennis is Train, Set & Match de perfecte training om jouw tennis performance te versterken!  
 

 

Trainingsschema 
Train, Set & Match is een training van 10 weken en op dinsdag en donderdag is het mogelijk om aan de slag te gaan. Tijden op dinsdag zijn: 15:30 – 16:30 uur, 16:30 – 17:30 uur en 18:00 – 19:00 uur en op donderdag: 10:00 – 11:00 uur, 11:00 – 12:00 uur en 12:00 – 13:00 uur.  Neem contact met ons op en boek gelijk een gratis proefles!

 

 

Tarieven
De kosten zijn €125 all-in per persoon voor tien trainingen van 60 minuten, een uitgebreide intake en twee performancetesten: één aan het begin van de cursus, één aan het einde. Ook is het mogelijk om twee keer per week de training te volgen voor €210 all-in per persoon.

 

Bij Train, Set & Match nemen wij de maatregelen rondom COVID-19 in acht.
Jouw Train, Set, Match training begint nu!