Marinke Steenmetz

Kinder- en kinderbekkenfysiotherapie

In 1993 behaalde ze haar diploma fysiotherapie. Ze ging aan het werk in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en later in twee verschillende kinderdagcentra voor kinderen met een meervoudige complexe handicap. Vooral het multidisciplinaire karakter sprak haar erg aan. Samen verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een kind in al zijn facetten inspireert, motiveert en stimuleert. In de loop der jaren volgde ze verschillende cursussen en in 2002 rondde ze de drie jarige opleiding Kinderfysiotherapie te Utrecht af. Sinds 2007 is Marinke werkzaam bij Medisch Centrum de Eedenburgh. ‘Ontzettend leuk, want mijn werk is dynamisch en erg afwisselend’, geeft ze aan. Ze ziet jonge zuigelingen met bijvoorbeeld een voorkeurshouding of een vertraagde motorische ontwikkeling. Deze kinderen behandelt ze bij voorkeur aan huis om ouders daar de oefeningen en praktische adviezen te geven. Peuters en kleuters komen in de praktijk om vaardigheden te oefenen die bij de leeftijd passen. Ook ziet ze kinderen die problemen op school hebben, bijvoorbeeld moeite met schrijven, gym, stilzitten, concentreren en/of plannen. In samenwerking met een praktijk voor psychologie en een leefstijlconsulent begeleidt ze tevens kinderen met overgewicht. Natuurlijk behandelt ze ook kinderen met orthopedische klachten, zoals pijn in de knieën, slechte sta- en zithouding, revalidatie na een botbreuk, etc.  Vanuit Medisch Centrum de Eedenburgh is ze bovendien werkzaam op de Prof. Groenschool te Amersfoort, een cluster-2-school voor kinderen met spraak-, taal- en/of communicatieproblemen. Hier ziet ze veel kinderen met, naast een motorische ontwikkelingsachterstand, een stoornis in het autistisch spectrum, AD(H)D en/of problemen in de zintuiglijke informatieverwerking.
In 2013 rondde ze de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie af. Sindsdien behandelt ze kinderen met poep- en/of plasproblemen en werkt hierbij samen met de plaspoli van Ter Gooi Ziekenhuis in Hilversum en Blaricum.
Sinds september 2015 werkt ze (ook vanuit de praktijk) op een PLUS-groep op het Mediapark, voor kinderen met een speciale zorgvraag binnen het reguliere kinderdagverblijf Kakelbont. Samen met ouders, maar ook met andere betrokkenen in het leven van het kind, probeert ze ervoor te zorgen dat een kind zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. Een goede samenwerking met oa de leerkracht van school, arts(en) en overige behandelaars vindt ze erg belangrijk. Het kind en zijn/haar ouders staat hierbij voor haar altijd centraal.

Wilt u direct een afspraak maken?