Jolanda Kragten

psychomatische fysiotherapie

Bekkenfysiotherapeut, Psychosomatisch fysiotherapeut en Haptonoom

Jolanda Kragten is in 1980 afgestudeerd als fysiotherapeut. Haar belangstelling voor psychosomatiek is ontstaan omdat zij al vanaf het begin veel mensen zag met psychosomatische klachten ten gevolge van stress en spanningen.

 

Om zich verder te verdiepen in de relatie tussen lichaam en geest en de invloed die andere factoren hebben op gezondheid en welzijn heeft ze eerst de haptonomie opleiding gevolgd en is ze afgestudeerd als psychosomatisch fysiotherapeut in 1998. Voor haar staat de mens, de persoon centraal en is de persoon veel meer dan alleen een klacht.

 

Een persoonlijke benadering vindt zij erg belangrijk, waarbij er oog en oor is voor de factoren die een persoon en zijn klachten kunnen beïnvloeden. In Almere is ze jaren lid geweest van een multidisciplinair pijnteam in het Flevoziekenhuis. De complexiteit van de klacht vraagt vaak een multidisciplinaire aanpak. Zij  werkt nauw samen met huisartsen, POH GGZ en psychologen alsmede met het revalidatiecentrum in Huizen. Zij heeft ook  vele jaren de lessen pre-en postnatale zwangerschapsgymnastiek gegeven in het Gooi. 

 

Vandaar uit is haar interesse ontstaan voor klachten die te maken hebben met zwangerschap en bekkenbodemklachten. Vanaf 2007 is ze geregistreerd bekkenfysiotherapeut. In Almere was ze ook lid van een multidisciplinair bekkenbodem team in het Flevoziekenhuis. De combinatie met haar specialisatie als psychosomatisch fysiotherapeut blijkt  bij de behandeling van mensen met bekken(bodem) gerelateerde klachten vaak zeer effectief.

 

BIG registratienummer: 59034219004

Wilt u direct een afspraak maken?