Anuschka Langelaar

ERGOTHERAPEUTE

Ergotherapie richt zich op de dagelijkse activiteiten die mensen door een lichamelijke of psychische aandoening niet meer kunnen. Weer opnieuw een kopje koffie gaan drinken bij een vriend(in), een maaltijd bereiden, je jas aantrekken of een middagje oppassen op je kleindochter. Het mooie van ergotherapie vindt ze de praktische kant en dat het zich richt op voor de cliënt betekenisvolle activiteiten.

 

Soms kan een kleine aanpassing een grote verandering betekenen voor de kwaliteit van leven. Samen met de cliënt op zoek gaan naar die betekenisvolle activiteiten en passende oplossingen is elke keer weer een uitdaging volgens Anuschka.

 

Ze werkt met volwassenen, mensen met een chronische aandoening en ouderen. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van mensen met Parkinson en aangesloten bij Parkinsonnet ’t Gooi. Daarnaast is ze geschoold op het gebied van valpreventie en in het begeleiden van mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Aan het begin van de COVID-19 pandemie heeft Anuschka zich laten bijscholen en is gespecialiseerd op het gebied van herstel na een coronabesmetting.

Wilt u direct een afspraak maken?