Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Een specialisme binnen onze praktijk is sportfysiotherapie. Sporten maakt deel uit van een gezonde leefstijl. Helaas kan sport gepaard gaan met blessures, waardoor u niet meer kunt sporten. De sportfysiotherapeut speelt een rol bij de preventie van sportblessures. Hij kan met zijn kennis over sportspecifieke bewegingen aan iedereen die sport, gericht advies en voorlichting geven. De sportfysiotherapeut begeleidt ook beroeps- en topsporters om op hoog niveau te (blijven) presteren.

Onze sportfysiotherapeut

Onze sportfysiotherapeut Ronald Bus heeft zich gespecialiseerd in alles wat met sport te maken heeft. Hij is zelf een actief sporter, tevens coach en trainer en heeft veel kennis opgedaan van bijna alle in Nederland beoefende sporten. Door zijn gedreven interesse en ruime ervaring weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en wat sporters in het bijzonder motiveert.

sportfysiotherapie

Wanneer naar een sportfysiotherapeut?

Bij veel sportgerelateerde vragen en klachten kan een beroep gedaan worden op onze sportfysiotherapeut. Bijvoorbeeld bij:

  • Revalidatie bij een sportblessure
  • Begeleiding van trainingsprogramma’s en prestatieverbetering
  • Advies over blessurepreventie en de fysieke kanten van sportbeoefening
  • Voorlichting over de individuele sportmogelijkheden (sportkeuze, niveau, motivatie, belasting)

Sportfysiotherapie in de praktijk

Heeft u een sportblessure opgelopen en wilt u snel en goed revalideren? Wilt u uw lichamelijke mogelijkheden beter leren kennen dan wel optimaliseren? Zoekt u begeleiding bij het bepalen van uw persoonlijke sportdoelen? Wenst u coaching bij versterking van uw fysieke kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, lenigheid? Verlangt u naar een gezondere leefstijl bij klachten als overgewicht en bewegingsarmoede? Met sport en beweging als basis zal de sportfysiotherapeut een behandelplan en behandeldoelen opstellen om de (sport)specifieke functies en bewegingen te verbeteren en te versterken. Door de trainingsfaciliteiten van onze praktijk zijn alle voorwaarden aanwezig om een goede revalidatie en begeleiding aan te bieden.

Voor sportfysiotherapie kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!