Sportfysiotherapie

Waarom sport fysiotherapie?

Sportfysiotherapie helpt om sportgerelateerde klachten te behandelen met het doel om pijnvrij te kunnen bewegen. Sportfysiotherapie is er zeker niet alleen voor topsporters, maar ook voor iedereen die beweegt en wil werken aan zijn/haar gezondheid. Onze sportfysiotherapeut heeft een Masteropleiding voor Sportfysiotherapie.

Voor wie is de sportfysiotherapeut er?

Ieder mens beweegt: het begint al met ’s ochtends opstaan. De ene persoon komt makkelijker zijn bed uit dan de ander. Of je nu heel actief bent of niet graag sport, het kan erg vervelend zijn als je belemmerd wordt bij het bewegen.

Naast reguliere fysiotherapie kan sportfysiotherapie een onderdeel zijn van de behandeling om bepaalde spieren te versterken die de zwakkere spieren te beschermen. Sportfysiotherapie helpt sporters bij sportblessures, bijvoorbeeld een tennisarm.

Daarnaast kunnen mensen met een chronische ziekte ook baat hebben bij sportfysiotherapie, want prettig bewegen is voor iedereen fijn!

Hoe behandelt de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapie behandeling kan bestaan uit oefeningen met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, bracing, medical taping, (trainings)adviezen en instructie. Met test- en meetmomenten wordt de voortgang gemonitord.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder.

De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen spieren en/of gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

Tulip sportmedisch centrum voor tennisspecifieke blessures

Voor mensen met tennisspecifieke klachten, kunnen wij gericht werken aan herstel. Je kan direct met de sportfysiotherapeut de tennisbaan op: voor verdere analyse van de oorzaak van de klacht, voor specifieke training en oefeningen. Lees hier meer over onze vestiging bij het Tulip Tennis Center en het plan van aanpak om tennissers te ondersteunen bij pijn- en blessurevrij sporten.


Collega’s Ronald Bus en Michael Vet zijn u graag van dienst voor sportfysiotherapie in Hilversum en omstreken!

 

Meer informatie over sportfysiotherapie is te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg.

Voor sportfysiotherapie in Hilversum kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken?