Fysiotherapie

Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan hun houding – en bewegingsapparaat. Het kan gaan om sportblessures, werkgerelateerde klachten of problemen vanwege een ongeval of ziekte. Ook een verkeerde beweging of houding en simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Met behulp van een van onze fysiotherapeuten kunnen de klachten gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden.

img_4269_crop
img_4324

Wat kan onze fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Doormiddel van een intakegesprek en lichamelijk onderzoek legt de fysiotherapeut uw bewegingsmogelijkheden vast. De fysiotherapeut stelt samen met u een behandelplan op.

Vaak is een belangrijk onderdeel van de behandeling oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. 

Voor fysiotherapie kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken?