Fysiotherapie

Voor wie is fysiotherapie?

Fysiotherapie De Eedenburgh is gevestigd in Hilversum op de Frederik van Eedenlaan. Van harte welkom in onze praktijk!

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan hun houding – en bewegingsapparaat. Het kan gaan om pijn door sportblessures, werkgerelateerde klachten of problemen vanwege een ongeval of ziekte. Ook een verkeerde beweging of houding kan klachten veroorzaken. Of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Onze deskundige fysiotherapeuten helpen om de klachten te verminderen en te stabiliseren. We begeleiden onze cliënten met een persoonlijke, actieve benadering: op weg naar een positieve gezondheid!

Fysiotherapeut met saturatiemeter
Voet intapen door fysiotherapeut

Wat kan onze fysiotherapeut voor u betekenen?

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. Door middel van een intakegesprek en lichamelijk onderzoek legt de fysiotherapeut uw bewegingsmogelijkheden vast. De fysiotherapeut stelt samen met u een behandelplan op.

 

Oefentherapie is vaak een belangrijk onderdeel van de behandeling, omdat dit bewezen helpt voor de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en het vergroot de spierkracht. Ook helpt oefentherapie om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren. Daarnaast kan het helpen om een betere ademhalingstechniek te leren of om op een andere manier te leren ontspannen.

 

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut gebruik maken van massage en fysiotechniek. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Zo kunt u actief meewerken aan uw herstel, om om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen.

 

Fysiotherapie de Eedenburgh is er voor iedereen in Hilversum en omstreken. Wij zijn aangesloten bij het Keurmerk voor Fysiotherapie en zijn een PlusPraktijk van Zilveren Kruis.

Voor fysiotherapie in Hilversum kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken?