Fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde klachten

Wat is Fysiotherapie bij zwangerschapsgerelateerde klachten?

Onze fysiotherapeute leert u de lichamelijke belasting aan te passen aan de veranderde belastbaarheid van uw lichaam in de periode tijdens en na de zwangerschap. Ook zal er aandacht besteed worden aan het vergroten van uw kennis en inzicht, wat betreft de optredende lichamelijke veranderingen van uw lichaam tijdens de zwangerschap.

zwangerschap-fysio-blauw

De aanpak

Het plan van aanpak wordt opgesplitst in verschillende fasen. In eerste instantie wordt vakkundig inzicht gegeven in de klacht en over het effect daarvan in het dagelijks functioneren. In deze fase wordt in overleg gekeken hoe thuis en rond de bevalling de meest lichaamsvriendelijke omstandigheden kunnen worden gecreëerd. In de volgende fase wordt begonnen aan het verbeteren van de conditie. Door middel van het trainen van de spierkracht van de benen, de rug en de bekkenspiergroepen kan de belastbaarheid en stabiliteit verbeterd worden en is er extra aandacht voor adviezen tijdens de baring. Tot slot is er na de baring een fysieke controle van de bekkentherapeut en de manueel therapeut. Vervolgens wordt er, indien nodig, met u een behandelplan opgesteld om de belastbaarheid naar fitnessniveau terug te brengen.

De klachten

Problemen worden vaak merkbaar bij het draaien in bed, veranderen van houding (zoals van zit naar stand), het lopen en de dagelijkse activiteiten. In veel gevallen passen de klachten in het huidige, hectische tijdsbeeld en zijn ze het gevolg van gebrek aan ontspanning en rust.

Voor zwangerschapsgerelateerde klachten kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!