Fysiotherapie bij etalagebenen

Wat zijn etalagebenen?

Als u loopt, hebben uw beenspieren meer zuurstof nodig dan wanneer u stilstaat. De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed. Bij etalagebenen (claudicatio intermittens) zijn de slagaders van het been door aderverkalking vernauwd. Hierdoor kunnen deze minder bloed aanvoeren en gaat er ook dus minder zuurstof naar de benen. Dit kan leiden tot pijnklachten.

Als u last heeft van etalagebenen kan fysiotherapie helpen om de klachten te verlichten. Op zoek naar goede begeleiding in Hilversum of omgeving? De Eedenburgh staat voor u klaar.

etalagebenen fysiotherapie hilversum

Klachten en symptomen van etalagebenen

Met etalagebenen heeft u vaak het gevoel dat uw benen pijnlijk, verkrampt en vermoeid aanvoelen wanneer u een stukje loopt. U kunt dit gevoel hebben als u normaal beweegt, maar u kunt de klachten ook pas voelen wanneer u op een hoger tempo beweegt. Als u al lang last heeft van etalagebenen kunt u koude voeten krijgen, omdat de vetlaag onder uw huid vermindert. Mensen met etalagebenen hebben soms ook verdikte teennagels. Bij een wondje op uw voet of aan uw been, zult u merken dat dit minder snel herstelt of zelfs gaat zweren.

Als u zich extra inspant, treden klachten eerder op omdat er dan meer zuurstof nodig is. Ook als het koud is buiten zult u hier eerder last van hebben, omdat uw bloedvaten door de kou samentrekken.

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen?

Fysiotherapie bij etalagebenen helpt u om uw klachten te verminderen en zorgt dat de risico’s op adervernauwing beperkt blijven. Vaak bent u geneigd om minder of geforceerd te bewegen. U heeft het gevoel dat uw klachten afnemen, maar na tijdje voelt u ze weer en bovendien kost het veel energie. De fysiotherapeut helpt u om op de juiste manier in beweging te blijven. Met looptraining kunt uw coördinatie- en uithoudingsvermogen verbeteren.

De fysiotherapeut streeft ernaar dat u zelfstandig uw klachten onder controle kunt houden. Dit kan met behulp van een activeringprogramma. Dit programma helpt u om zelfstandig te blijven bewegen en gezond te leven. De fysiotherapeut geeft u bewegingsadvies dat bij u past.

Samenwerkingen

Onze fysiotherapeut Patricia is aangesloten bij het ClaudicatioNet. Dit is een goed georganiseerd, multidisciplinair netwerk, waar alle betrokken zorgverleners (huisartsen en vaatchirurgen) nauw met elkaar samenwerken. We werken veel samen met diëtist Bea Pinkert. Zij houdt wekelijks een spreekuur in Medisch Centrum Eedenburgh. De lijntjes zijn kort – zo kunnen we u de beste zorg bieden in Hilversum en omstreken.

etalagebenen fysiotherapie hilversum

Voor fysiotherapie bij etalagebenen in Hilversum kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken?