Fasciatherapie

Fascia Integrale Therapie

Bij Fysiotherapie De Eedenburgh zijn we ook gespecialiseerd in fasciatherapie! Ook wel FIT; Fascia Integratie Therapie genoemd. Fascia zijn bindweefselvliezen die de spieren, organen en botten bij elkaar houden door één groot netwerk aan elastisch bindweefsel. Het loopt van top tot teen, van de huid tot in het bot. De belangrijkste functie: het soepel en zonder wrijving langs elkaar laten bewegen van spieren en zenuwen, zoals bij buigen en strekken.

Een fasciatherapeut richt zich op de oorzaak en niet op de symptomen, ook als er bijvoorbeeld geen duidelijke verklaring is op basis van een MRI-scan, CT-scan of Röntgenfoto. Met een totaal lichamelijk onderzoek gericht op de fascia kijkt de therapeut naar de oorzaak van de klacht of chronische pijn.

Klachten

  • Heeft u vaak terugkerende klachten, zoals pijn in de nek, schouders of rug?
  • Wordt de pijn erger door bewegen?
  • Heeft u vaker last van blessures na het sporten?
  • Heeft u een nieuwe klacht, waarvan u moeilijk herstelt?
  • Heeft u al jaren last van onbegrepen pijn?
  • Zoekt u een oplossing die zich richt op de oorzaak van de klacht en niet op de symptomen?

Fascia Integrale Therapie

“Fascia bevat veel meer zenuwuiteinden (‘sensoren’) dan spier of bot. Pijn, stijfheid en balansproblemen worden meestal veroorzaakt door problemen in de fascia. De fasciatherapeut F.I.T. is er speciaal in getraind deze problemen snel op te sporen. En gelukkig is fascia meestal heel goed te beïnvloeden. De behandeling zorgt veelal direct voor verlichting en leidt tot vermindering of volledige oplossing van uw klacht.” (Bron: www.fasciaweb.nl)

Vragen of een afspraak maken? Neem contact op!

manuele fysiotherapie

Voor fasciatherapie kunt u terecht bij:

Wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op!