Pilates

Wat is pilates?

Pilates is een combinatie van een aantal oefeningen ontwikkeld door Joseph Pilates die erop gericht zijn om het gehele lichaam te versterken, stretchen en balanceren. De oefeningen vinden meestal plaats op een mat (sommige op speciaal ontworpen toestellen), en er wordt gewerkt vanuit het lichaamscentrum (in Pilates termen is dit het powerhouse) en ondersteund door een juist ademhalingspatroon. De oefeningen zijn gericht op de onderrug, buik, bekken en bilspieren waardoor het powerhouse sterker wordt.

 

De Pilates-filosofie werkt met training van lichaam en geest. Door de samenwerking tussen lichaam en geest bereik je een algehele goede conditie. Je voelt je lekker in je lijf en in je geest. Lichaam en geest raken goed in balans.

 

Pilates betekent dat je zeer bewust beweegt – met concentratie, controle, coördinatie, flow, precisie en een diepe ademhaling. Je werkt altijd vanuit je centrum of “powerhouse”. Ten slotte is de juiste lichaamshouding zeer belangrijk om de beweging goed te kunnen uitvoeren.

Doel

  • Lenig en sterk worden en blijven
  • Werken aan de conditie van uw spieren
  • Rugklachten voorkomen door de belastbaarheid van uw rug te verhogen

Gratis proefles

Wij bieden een gratis proefles aan, waarin u kunt ervaren hoe een les Medisch Pilates in zijn werk gaat en wat het voor uw gezondheid kan betekenen! Aanmelden kan via de balie, of bel naar 035-6256161 of mail naar fysio@eedenburgh.nl.

Doelgroep

Pilates is niet aan leeftijd gebonden. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Ook tijdens de zwangerschap is pilates zeer geschikt.

Training

De lessen worden verzorgd door fysiotherapeut en pilates docente Bregje Rienstra. De oefeningen worden hoofdzakelijk op de mat uitgevoerd. Tip: trek gemakkelijk zittende kleding aan en neem sokken mee.

Prijzen Fysio Pilates in Hilversum

1x per week:     € 60,- per maand

1x per week:     €660,- per jaar = één maand gratis

10 lessen:         €145,- voor een strippenkaart

De strippenkaart is 1 jaar geldig. Na het aanmelden ontvangt u een machtigingsformulier voor de incasso. De opzegtermijn bedraagt één maand als gekozen wordt voor een maandelijks abonnement. Dit geldt ook voor het jaarabonnement nadat één jaar verstreken is.

Tijden

Maandag 09:15 uur – 10:15 uur
Dinsdag 09:45 uur – 10:45 uur

Onze belofte

  • Een deskundige docent
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Resultaat op maat
  • Veilig, ook voor mensen met pijnklachten door een hernia, reuma of artrose

Direct een afspraak maken voor Fysio Pilates in Hilversum?