Medisch trainen

Bewegen is van groot belang voor een gezonde leefstijl, mits het op verantwoorde manier gebeurt. Door te sporten voelt u zich fitter en krijgt u minder last van lichamelijke ongemakken. Door medisch trainen bij Fysiotherapie de Eedenburgh kunt u verantwoord sporten onder persoonlijke en professionele begeleiding.

In de coronatijd zijn de mogelijkheden beperkt om binnen te sporten, maar vanaf 19 mei mogen we onder voorwaarden weer mensen in de zaal ontvangen. Vanaf 1 juni hervatten we het medisch trainen in groepjes van maximaal 6 personen.

medisch trainen
Doel en doelgroep

Doel: door voldoende te blijven bewegen kan uw gezondheid en lichamelijke fitheid verbeterd worden. U werkt aan uw conditie, flexibiliteit en vergroot de spierkracht.

Doelgroep: voor iedereen die onder begeleiding op een verantwoorde manier in een kleine groep meer wil bewegen.

Intake

Als u zich aanmeldt, dan plannen we een intakegesprek in. Tijdens het gesprek brengen we uw huidige lichamelijke fitheid in beeld. We voeren een aantal metingen uit en kijken naar uw bloeddruk en gewicht. Daarnaast is er een conditietest om uw persoonlijke startniveau voor het medisch trainen te bepalen. Op basis hiervan bepalen we samen uw doelstellingen en stellen we een persoonlijk trainingsprogramma op.

Download Intakeformulier

BUITEN TRAININGEN

Bootcamp

Een uitdagende en intensieve training in de buitenlucht. De trainer zet een leuk circuit uit van 3 tot 5 verschillende oefenstations. Met deze training heeft u gegarandeerd een goede gevarieerde work-out! Natuurlijk houden wij rekening met eventuele beperkingen of blessures. Dan biedt de trainer een alternatieve oefening. De oefeningen van deze bootcamp zijn geschikt voor alle niveaus. U kunt zelf de oefeningen lichter of intensiever maken. De bootcamp is op dinsdag en donderdag beschikbaar, in groepjes van maximaal 4 deelnemers.

Looptraining

Voor de looptraining gaan we naar buiten. We wandelen op een gemiddeld tempo een mooie ronde in de natuur. Genietend van de frisse buitenlucht maken we regelmatig pauzes om even uit te rusten, met de mogelijkheid om te rekken/strekken + indien gewenst wat krachtoefeningen. Per groepje geldt: maximaal 3 deelnemers. Op dit moment is er op dinsdag en donderdag plek in de middag en vroege avond. Interesse? Bel 035-6256161

TARIEVEN MEDISCH TRAINEN

Planning tijdsslots
Medisch Trainen
Prijzen medisch trainen
1 x per week €  35,- per maand
2 x per week €  55,- per maand
1 x per week € 100,- per kwartaal
2 x per week € 160,- per kwartaal
1 x per week € 350,- per jaar INCL 1 maand vakantie
afschrijving 1 x per/jaar

Bovenstaande prijzen zijn per maand en worden automatisch geïncasseerd. U heeft een opzegtermijn van één maand.

Download machtigingsformulier
Download zaalreglement

AANVULLENDE RICHTLIJNEN

Aanvullende informatie bij inschrijving

 • Als u zich inschrijft, dan kiest u voor een vast trainingstijdstip
 • Per groepje is een maximum van 6 deelnemers toegestaan
 • Wilt u trainen op een tijdstip waar nog geen tijdsslot voor is ingepland? Neem contact met ons op
 • De grijze tijdsloten zijn trainingsuren die plaatsvinden op de locatie Tulip (Kininelaantje 12), de andere trainingsuren vinden plaats op locatie De Eedenburgh
 • Eenmalig ruilen of inhalen is mogelijk. Zou u in één van deze gevallen ons willen bellen of mailen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marike Haarsma, 035 625 61 61.

Wat betekenen de versoepelingen (per 19 mei) voor het hervatten van medisch trainen?

Om alles veilig te laten verlopen zijn er een aantal richtlijnen die we volgen:

 • Iedereen traint met een individueel trainingsschema in 50 minuten – de zaal wordt daarna schoongemaakt;
 • De kleedkamers blijven buiten gebruik, u kunt wel uw schoenen wisselen;
 • Kom maximaal 5 minuten van tevoren, wij geven u een seintje als u de zaal in mag;
 • Bij het binnenlopen van de zaal vragen wij om uw handen te desinfecteren en informeren we of u gezond bent. Heeft u klachten? Blijf dan thuis en meld u af;
 • Een mondkapje is niet verplicht, tenzij u geen 1,5 meter afstand kunt houden;
 • Maak het apparaat na gebruik zelf schoon. Nadat er een groep getraind heeft, maken wij de ruimte nogmaals schoon;
 • Neem uw eigen flesje water en handdoek mee;
 • Tot nadere orde is er geen buikspierkwartiertje aan het einde van het trainingsuur;
 • Als u onverhoopt niet kunt komen, ontvangen wij graag een e-mail op fysio@eedenburgh.nl of een telefoontje.

Fitschema voor thuis

Om in de coronatijd fit te blijven, maken wij maandelijks een trainingsschema die u zelf thuis kan uitvoeren. Het niveau is aan te passen naar de gewenste intensiteit en belasting. Zo kan iedereen toch thuis aan de slag om in beweging te blijven!

Fit challenge julI

Instructies per oefening

 • Jumping jacks: ga rechtop staan met je armen langs je lichaam en span je buikspieren licht aan. Zwaai je armen omhoog en spring met je benen wijd, tot iets voorbij schouderbreedte. Spring terug naar de startpositie; dit is één herhaling.
 • Skaters: doe alsof je aan het skeeleren of schaatsen bent, maar blijf op je plek staan. Bijvoorbeeld: steun op je rechterbeen en zwaai beide armen naar rechts, zoals op de foto. Wissel daarna naar je linkerbeen en zwaai je armen naar links.
 • Side plank: steun op je linker elleboog en rust met je linker knie en een stukje van het bovenbeen op de mat. Strek je rechter been en plaats deze zo ver mogelijk weg op de mat, in één rechte lijn. Houd deze houding vast. Wissel na 30 seconden van kant.
 • Reverse lunge:stap met één been naar achteren en buig je achterste been naar de grond, zodat je knie nét niet de vloer raakt. Let erop dat de knie van je voorste been niet over je tenen heen buigt en je onderbeen rechtop blijft. Een goede graadmeter is een hoek van 90 graden. Wissel de oefening af tussen rechts en links.
 • Squats: ga rechtop staan met je benen uit elkaar op ongeveer schouderbreedte. Zak vervolgens door je benen en doe alsof je op een stoel gaat zitten. Beweeg je bovenbenen tot ze ongeveer parallel zijn aan de vloer, maar wees voorzichtig. Als dit niet haalbaar is, dan is een kleinere beweging perfect om mee te starten. Gebruik bij het omhoog komen uw bovenbeen- en bilspieren en houd uw buikspieren aangespannen. Houd gedurende de hele oefening de borst vooruit voor een goede houding. Eén beweging omlaag en omhoog is één herhaling.
 • Side plank rotatie: steun op je linker elleboog en wijs met je rechterhand naar het plafond, leun op de zijkant van je linkervoet en houd je lichaam in één lijn. Span je buikspieren aan en steek dan -al draaiend- je rechterarm onder je buik door naar achter. Wissel na een aantal rotaties van kant. Houd je lichaam goed in balans. Als de oefening te zwaar is, dan kan je op je dijbeen/zijkant van de knie rusten in plaats van op de zijkant van je voeten. Dat is helemaal geen schande, want het is de moeilijkste oefening van deze serie! Wissel na 30 seconden van kant.
 • Plank: steun met je ellebogen op de mat en rust op je voorvoet. Maak van je lichaam één rechte lijn en let er goed op dat je je buikspieren aanspant. Probeer deze houding één minuut vol te houden. Succes!

 

Meer tips om fit te worden én te blijven? Bekijk ons Youtube kanaal, waar we in verschillende video’s tips geven over bijvoorbeeld een ontspannen ademhaling, voldoende beweging tijdens de werkdag of oefeningen voor ochtendgymnastiek.

Wilt u direct een afspraak maken?