Een consult bestaat uit het doornemen van hoe het met u gaat, een behandeling en eventueel het maken van een nieuwe afspraak. Wij willen graag ook objectief meten of de behandeling effect heeft. Daarom worden er periodiek vragenlijsten afgenomen en zal de therapeut doelen evalueren. Er bestaat geen wettelijk vastgestelde behandeltijd. Wij hanteren een behandeltijd van 30 minuten die zal bestaan uit bovenstaande punten. De tijd dat u daadwerkelijk wordt behandeld kan daarom verschillen tussen behandelingen.
Een aantal quotes van Zorgkaart Nederland:
"Wist al meteen waar het probleem vandaan kwam en het behandelplan hielp heel goed"
"Deskundig, efficiënt, goed geholpen, heel tevreden"
"Over kennis en vaardigheden en goede diagnose stelling en veelzijdige aanpak van het probleem van mijn lichamelijke beperkingen"
U zou ons zeker helpen als u een waardering schrijft via deze link!
Bij Fysiotherapie Medisch Centrum de Eedenburgh wordt gebruik gemaakt van het Zorgplan Fysiotopics. Het zorgplan Rugpijn is een geprotocolleerd programma ontwikkeld door professionals op het terrein van rugproblemen. De indeling vindt plaats aan de hand van de anamnese en het invullen van vragenlijsten bij de intake. Het behandelprogramma biedt u de best mogelijke zorg voor uw rug in het behalen van een spoedig en zo veel mogelijk blijvend herstel. Nu en in de toekomst.
De behandeling gaat uit van een slimme classificatie van de ernst van de lage rugpijn en de verwachte kans op herstel. Patiënten worden ingedeeld in drie hoofdgroepen. Op basis van deze indeling wordt een uniform behandeltraject gestart en worden resultaten gemeten. Door de eenduidige indeling, aanpak en inhoud zijn uitkomsten goed vergelijkbaar en wordt de zorg continu verbeterd. De eerste uitkomsten van het zorgplan laten positieve resultaten zien! Zo vallen de meeste patiënten in het laagste risicoprofiel. Voor bijna 60% van de patiënten geldt dat een beperkte interventie volstaat. Hierbij wordt ingestoken op meer zelfmanagement en (online) begeleiding en minder op "hands on" behandelen. Van deze groep is ruim 80% na het zorgtraject volledig hersteld of veel verbeterd. Meer dan 90% is absoluut of zeer tevreden over de behandelaanpak.
Naast het gebruik van de rugpijn protocollen, wordt in onze praktijk ook bij schouderklachten gebruik gemaakt van Fysiotopics Zorgplannen, opgesteld door schouderexperts. Deze maakt onderscheid in een aantal schouderklachten waarbij we na juiste indeling zo gericht en specifiek mogelijk kunnen gaan behandelen. Hiertoe behoren tevens het invullen van een aantal specifieke vragenlijsten om de pijnintensiteit en functie van de schouder bij dagelijks gebruik te monitoren. Hierdoor is een betere inschatting te geven omtrent de prognose/duur van herstel.
Ook voor de nekregio wordt gebruik gemaakt van Fysiotopics Zorgplannen. Aan de hand van anamnese en specifieke vragenlijsten m.b.t. de nekpijn en beperkingen in activiteiten wordt een indeling gemaakt in één van de drie behandeltrajecten, die elk een andere behandelduur hebben. De insteek is om aan de hand van een aantal factoren een gerichtere behandelaanpak te kiezen die voor de individuele patiënt nodig is om zo optimaal mogelijk begeleid te worden in zijn of haar herstel. Het traject bestaat meestal uit advies over (werk)houding, kracht- en coördinatietraining van de nek/schouders/bovenrug, manuele therapie en losmaken van de spieren middels triggerpointtherapie, dry needling en/of massage.
Het Zorgplan Fysiotopics voor de rug, nek en schouder wordt vergoed uit uw aanvullende zorgverzekering. De behandelingen, die u van uw fysiotherapeut ontvangt worden in mindering gebracht op de vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering. Per verzekering gelden hiervoor andere regels. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw fysiotherapeut.
De fysiotherapeuten zullen vragenlijsten online naar u toesturen met het verzoek deze voorafgaande de intake in te vullen. Hierdoor kunnen wij al gerichtere vragen stellen tijdens de intake, waarbij tevens tijd bespaard zal worden. Echter kan het ook zo zijn dat de vragenlijsten na de intake verstuurd worden omdat de therapeut dan een uitgebreider inzicht heeft in de klachten van de patient. Belangrijk is dat de vragenlijsten zo spoedig mogelijk worden ingevuld.
Daarnaast dienen tijdens de intake of na de intake (online) ook vragenlijsten ingevuld te worden. Deze vragenlijsten kunnen ook algemenere vragen bevatten; omtrent bijvoorbeeld wel of geen betaalde arbeid, werkverzuim, opleidingsniveau en ervaren gezondheidstoestand. De resultaten worden allen anoniem en beveiligd verstuurd naar de database.
Onze praktijk voor fysiotherapie, sportfysiotherapie, manuele therapie, neurodynamica, echografie, sportmassage en oefentherapie werkt volgens de principes van Evidence Based Practice. Dit betekent dat ons handelen is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Wij vinden dat we onze cliënten die behandeling moeten bieden, waarvan bewezen is dat het effectief is. Dit betekent dat er meestal zal worden gestart met een aantal sessies manuele therapie, gevolgd door een trainingsperiode bij een van de fysiotherapeuten. De patiënt/cliënt staat bij ons centraal. Dat betekent dat de behandeling specifiek wordt afgestemd op iemands dagelijks leven, werk en sport. In principe start een behandeling met het in kaart brengen van iemands klacht in de breedste zin van het woord. Door middel van het gebruik van vragenlijsten, wordt het effect van de behandeling inzichtelijk gemaakt. Na afloop van de behandeling sturen we een enquête naar onze patiënten. Daarop kan worden aangegeven hoe men de behandeling ervaren heeft. Eventuele verbeterpunten zullen wij daaruit halen.
Sportrevalidatie Hilversum is aangesloten bij Fysiotopics en alle medewerkers zijn aangesloten bij Keurmerk Fysiotherapie.
Wat is het Keurmerk Fysiotherapie?
Het Keurmerk is een door zorgverzekeraars erkend register in de Fysiotherapie dat staat voor kwaliteit, transparantie en een hoge patiënttevredenheid.
Hoe wordt dat gegarandeerd?
Alleen praktijken die hoger dan een 8 scoren op patiënt tevredenheid kunnen zich aansluiten. Verder moet uw Keurmerk fysiotherapeut voortdurend werken aan zijn kwaliteit.
Dit gebeurt onder andere door:
Wat kunt ú voor uw fysiotherapeut doen?
Uw fysiotherapeut gaat aan u vragen om mee te werken aan het invullen van vragenlijsten. Die vragen hebben betrekking op uw aandoening, uw ervaring en over de resultaten van de behandeling.
Is een Keurmerkpraktijk beter dan een niet Keurmerkpraktijk?
Niet persé, ook andere praktijken kunnen goede fysiotherapeutische zorg leveren. Bij een Keurmerkpraktijk bent u echter gegarandeerd van optimale kwaliteit! Een Keurmerkpraktijk wordt voortdurend gemonitord en moet jaarlijks voldoen aan de hoogste kwaliteiteisen. Daarbij moet uw fysiotherapeut kunnen aantonen wat hij of zij doet aan het in stand houden of verbeteren van zo goed mogelijke zorg. Pas dan mag een praktijk het Keurmerk voeren.
Onze oefentherapeuten bieden u de best mogelijke oefentherapie zorg aan en zijn tevens ingeschreven in het praktijkregister VvOCM.
Fysiotherapie Medisch Centrum de Eedenburgh is als praktijk gekoppeld aan Sportrevalidatie Hilversum. Wij hebben een eigen webwinkel voor de verkoop van onze producten: klik.