Veelgestelde vragen

Waar kan ik een afspraak maken, verplaatsten of afzeggen?

U kunt uw afspraak maken, verplaatsen of afzeggen door te bellen, te mailen of langs te komen bij  onze praktijk. Op werkdagen (maandag tot en met vrijdag) doen wij ons best om u, bij geen gehoor, nog op dezelfde dag terug te bellen.

Afspraak afzeggen

U kunt uw afspraak tot 24 uur van te voren kosteloos verplaatsen of afzeggen. Indien u tenminste  24 uur van te voren contact opneemt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.

Wordt/worden mijn fysiotherapie behandelingen vergoed?

Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bij de ene zorgverzekeraar kunt u zich verzekeren voor een bepaald budget, terwijl de ander uitgaat van een maximaal aantal behandelingen. Een behandeling kost ongeveer € 40. Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, maar wel naar de fysiotherapeut gaat, zijn de kosten voor eigen rekening. Voor informatie kunt u naar de vergoedingspagina

Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig voor fysiotherapie?

U heeft voor fysiotherapie geen verwijsbriefje van de huisarts nodig. U kunt meteen een afspraak maken met een fysiotherapeut bij u in de buurt. Om een fysiotherapeutische diagnose te stellen en een behandelplan te schrijven, stelt de fysiotherapeut u een aantal vragen over uw functioneren met betrekking tot werk, alledaagse zaken en/of sport. We brengen dan samen met u de invloed van een eventueel aanwezige medische aandoening in kaart waarbij we overleg voeren met uw behandelend medicus.

Kan ik ook fysiotherapie aan huis krijgen?

In bepaalde gevallen kan (een deel van) de behandeling aan huis plaatsvinden, bijvoorbeeld in het geval van een nieuwe heup. Heeft u een vraag over fysiotherapie thuis, neem dan contact op met onze fysiotherapiepraktijk op 035-6256161 en we helpen u graag verder. Wilt u thuis worden behandeld voor overige klachten, vraag dan bij uw arts of (ziekenhuis)specialist om meer informatie en een verwijzing voor fysiotherapie aan huis.

Wat zijn de openingstijden?

Openingstijden

Maandag            07.00 uur – 18.00 uur
Dinsdag              07.00 uur – 21.00 uur
Woensdag          07.00 uur – 18.00 uur
Donderdag         07.00 uur – 21.00 uur
Vrijdag                07.00 uur – 18.00 uur

Wat moet ik meenemen naar een behandeling?

Handdoek, legitimatiebewijs (ID, paspoort of rijbewijs), uw verzekeringspas en (indien nodig) een verwijsbrief van de arts of specialist.

Hebben jullie een klachtenregeling?

Ja, onze klachtenregeling vindt u hier. Heeft u een klacht over de behandeling of de manier waarop wij met u omgaan, dan is het goed om dat kenbaar te maken. Voor uzelf, voor andere cliënten en voor de kwaliteit van de fysiotherapie.

Staat Fysiotherapie de Eedenburgh ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van het KNGF?

Ja, alle fysiotherapeuten van Medisch Centrum de Eedenburgh voldoen aan de door de KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) gestelde kwaliteitseisen en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van de KNGF. Tevens zijn alle fysiotherapeuten BIG geregistreerd.

Hoe beschermt Fysiotherapie De Eedenburgh mijn privacy?

Fysiotherapie doet er alles aan om uw privacy te waarborgen en om zorgvuldig met uw gegevens om te gaan. Daarom hebben wij als praktijk een privacy statement. In dit statement kunt u lezen wat wij doen om ons te houden aan de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Geneeskundige Behandelovereenkomst (WGBO).

Andere vragen

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen. U kunt in het linker menu de veelgestelde vragen open klikken om het antwoord te bekijken.

 

Staat uw vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via de contactpagina of bel naar: 035 625 61 61

Contact

Overige informatie