Hylyght: risicoprofiel voor blessures

Hylyght: risicoprofiel voor blessures

Medisch Centrum de Eedenburgh maakt gebruik van de wetenschappelijk onderbouwde tool Hylyght. Met behulp van deze tool kunnen wij het risicoprofiel voor blessures in kaart brengen bij iedere sporter. Dit kan van grote waarde zijn binnen blessurepreventie en revalidatie. 

 

Hylyght (voorheen genaamd SpartaNova) werd in 2010 opgericht als spin-off van de Universiteit van Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Hun missie is de sportwetenschap in de praktijk brengen, door de meest recente wetenschappelijke inzichten over preventie, revalidatie, monitoring en training voor sporters te vertalen in een tool voor experts. Via partnerships met academische partners kan Hylyght continu nieuwe onderzoeksinzichten en veldexpertise integreren, zodat het platform voortdurend evolueert en bijgeschaafd wordt.

 

Preventie 

Screening van risicofactoren voor specifieke letsels binnen jouw sport.  Weet jij de zwakke plekken in jouw lichaam? Weet jij wat jij hieraan kan doen?  Op basis van een korte of uitgebreide screening zal de Hylyght Expert binnen Medisch Centrum de Eedenburgh een blesssurerisicoprofiel opmaken en jou adviseren over de beste manier van trainen en hoe je het blessurerisico kan verminderen. Je kan inloggen op jouw eigen account en jouw persoonlijke risicoprofiel en trainingsprogramma opzoeken. Tevens kan je hiermee communiceren met de Hylyghte-expert, Michael Vet – onze sportfysiotherapeut.


Revalidatie 

Een blessure oplopen is één ding, maar elke sporter weet hoe lastig het kan zijn om daarna weer terug te keren op het oude niveau. De revalidatie module van Hylyght helpt jou om op een veilige manier terug te keren naar jouw favoriete sport en vermindert de kans op een nieuwe tegenslag. Met duidelijke rapportering in de vooruitgang, evidence-based testing en de juiste oefeningen word jij snel op het goede spoor gezet. Testresultaten en trainingsprogramma’s kunnen online worden geraadpleegd op jouw eigen account.  


Training 

Honderden oefeningen zijn beschikbaar binnen Hylyght en worden ondersteund met foto’s, video’s en beschrijvingen.  Oefenprogramma’s worden hierdoor op maat gemaakt en online beschikbaar. Plan oefeningen in via jouw persoonlijke kalender in jouw trainingsroutine. Jouw individuele trainingsprogramma wordt gebaseerd op jouw specifieke risicoprofiel, revalidatiecriteria en/of prestatie parameters.  


Tarieven

Hylyght Basis: €185 voor twee screenings. Eén startscreening en na drie maanden de tweede. Hylyght Basis richt zich op één focusgebied.

Hylyght Expert: €265 voor twee screenings. Eén startscreening en na drie maanden de tweede. Hylyght Expert scant het gehele lichaam.

Hylyght Expert Plus: uitgebreide scan met specifieke aandacht voor het blessureverleden en het focusgebied. Dit betreft ook twee screenings: één startscreening en na drie maanden de tweede. Prijs is op aanvraag.

 

Het is ook mogelijk om een losse scan te doen (zonder hertest). De Hylyght Basis scan is dan €95 en Hylyght Expert is €140


 

Uiteraard is het verkrijgen van blessures nooit geheel te voorkomen, maar door middel van specifieke oefeningen, voortkomend uit jouw individuele blessure risicoprofiel, is het risico wel te verkleinen. Zo krijg jij de aandacht die nodig is om optimaal te kunnen presteren.

 

Bekijk hier de officiële website van het Hylyght platform.