Hydrotherapie

Wat is hydrotherapie?

Hydrotherapie is een vorm van oefentherapie die in het water wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de gewichtsloosheid van het menselijke lichaam in water en de warmte van het water. Hierdoor is water uitermate geschikt voor patiënten met reumatische klachten, neurologische aandoeningen, spierziekten en patiënten die gebonden zijn aan een rolstoel.

Voor wie is hydrotherapie?

Hydrotherapie kan voor mensen met pijnklachten in spieren en gewrichten een positieve uitwerking hebben. Veel van onze cliënten die bijvoorbeeld fibromyalgie, artrose of chronische pijn hebben, geven aan dat zij minder pijnklachten hebben dankzij hydrotherapie.

Hydrotherapie kan bijvoorbeeld ook worden ingezet bij een gebroken been, een nieuwe knie of heup. Door de opwaartse druk van het water neemt de belasting op het been af. Het voordeel hiervan is dat u uw looptechniek kunt oefenen zonder dat u uw been of gewrichten overbelast. U werkt aan verbetering van uw klachten, uw conditie en mobiliteit. Plezier en ontspanning spelen een rol.

U kunt hydrotherapie apart aanvragen, maar het kan ook deel uitmaken van uw behandeling. Wij maken gebruik van het zwembad bij Van Hellemond Sport.

Wilt u direct een afspraak maken?